Over Tussendoortje

Elk jaar organiseert de gezelligheidscommissie van Con Brio, "Muziek en Spel", als één van de activiteiten het CB-carnavalsfeest.

Dit wordt altijd groots gevierd en een aantal jaren had de vereniging ter verhoging van de feestvreugde altijd een gelegenheids-blaaskapel, bestaande uit eigen leden van alle leeftijden. Na het carnaval 1996 is dit gezelschap, "de Combinoten", opgehouden te bestaan en dus dreigde Con Brio in 1997 carnaval te moeten vieren zonder de bekende carnavalskrakers.

Een aantal jongeren binnen de vereniging besloot toen een "eigen" blaaskapel op te richten, die deze activiteiten zou overnemen. Na het samenstellen van deze groep volgde de eerste vergadering. In deze vergadering is Boerenblaaskapel "Tussendoortje" opgericht. Om de kwaliteit van de muziek op peil te houden en het repertoire te vergroten, wordt door de groep regelmatig gerepeteerd.

Kort na haar succesvolle optreden tijdens het carnaval 1997 ontstond al snel het idee om niet alleen op te treden tijdens het CB-carnaval, maar ook andere optredens aan te nemen. (Zie optredens) Sindsdien hebben we al vele malen opgetreden op feesten en partijen van verenigingen en particulieren.

Zo werd er in 1997 o.a. opgetreden tijdens de Alphense roeikampioenschappen, ter gelegenheid van de afsluiting van het zomerseizoen i.o.v. een bekende ijssalon en op diverse verjaardagsfeestjes. Ook begeleidde boerenblaaskapel "Tussendoortje" een delegatie van het Alphens stadsbestuur naar Den Haag, om te protesteren tegen het uitstel van de aanleg van Rijksweg 11 tussen Bodegraven en Alphen aan den Rijn. En in september 1998 hadden we het eerste optreden in het buitenland.

Vanaf 2000 is Tussendoortje een vast gast bij de marathon van Rotterdam en in het centrum van Alphen aan den Rijn als Zwarte Pieten orkest.

De verschillende voetbalverenigingen uit Alphen aan den Rijn hebben Tussendoortje ook gevonden en jaarlijks speelt Tussendoortje bij de afsluiting van het jeugdweekend van Alphense Boys.